Wróć na początek strony
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do treści głównej
Przejdź do danych kontaktowych
Przejdź do menu górnego
Przejdź do menu lewego
Przejdź do menu dolnego
Przejdź do menu bocznego
Przejdź do mapy serwisu
Herb

Technikum technologii żywności

Poleć stronę

Zapraszam do obejrzenia strony „Technikum technologii żywności” 

Zabezpieczenie przed robotami. Przepisz co drugi znak, zaczynając od pierwszego.

Pola oznaczone * są wymagane.

Technikum technologii żywności

Artykuł

Technik technologii żywności

Symbol cyfrowy zawodu: 314403

Kwalifikacje zawodowe:

  • SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich
  • SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

 Z nami nauczysz się:

  • organizować produkcję żywności,
  • wytwarzać produkty spożywcze,
  • kontrolować i oceniać jakość żywności,
  • nadzorować pracowników produkcji,
  • magazynować żywność,
  • wykonywać specjalistyczne analizy surowców, półproduktów i produktów w warunkach laboratoryjnych,
  • prowadzenia własnej działalności gospodarczej.

Możesz pracować m.in. jako:

  • kontroler jakości,
  • technik laborant,
  • technolog.

Możesz znaleźć zatrudnienie w:

  • zakładach gastronomicznych, kuchni molekularnej,
  • firmach zajmujących się przechowywaniem i dystrybucją żywności,
  • swojej firmie w branży spożywczej,
  • zakładach przetwórstwa spożywczego w działach: produkcyjnym, zaopatrzenia, kontraktacji, kontroli jakości surowców i żywności,
  • laboratoriach analitycznych,
  • prywatnych gospodarstwach mleczarskich.

Zapraszamy do kontaktu

Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.