Poleć stronę

Zapraszam do obejrzenia strony „Technikum technologii żywności” 

Zabezpieczenie przed robotami. Przepisz co drugi znak, zaczynając od pierwszego.

Pola oznaczone * są wymagane.

Technikum technologii żywności

Artykuł

Technik technologii żywności

Symbol cyfrowy zawodu: 314403

Kwalifikacje zawodowe:

  • SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich
  • SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

 Z nami nauczysz się:

  • organizować produkcję żywności,
  • wytwarzać produkty spożywcze,
  • kontrolować i oceniać jakość żywności,
  • nadzorować pracowników produkcji,
  • magazynować żywność,
  • wykonywać specjalistyczne analizy surowców, półproduktów i produktów w warunkach laboratoryjnych,
  • prowadzenia własnej działalności gospodarczej.

Możesz pracować m.in. jako:

  • kontroler jakości,
  • technik laborant,
  • technolog.

Możesz znaleźć zatrudnienie w:

  • zakładach gastronomicznych, kuchni molekularnej,
  • firmach zajmujących się przechowywaniem i dystrybucją żywności,
  • swojej firmie w branży spożywczej,
  • zakładach przetwórstwa spożywczego w działach: produkcyjnym, zaopatrzenia, kontraktacji, kontroli jakości surowców i żywności,
  • laboratoriach analitycznych,
  • prywatnych gospodarstwach mleczarskich.